Laïs

LAÏS

25 Jaar

Het is nauwelijks voor te stellen dat het al meer dan twintig jaar geleden is dat Laïs doorbrak op Dranouter Folkfestival en de Belgische hitparades bestormde met ’t Smidje aan hun zijde. Het startschot van een lange en succesvolle carrière, die binnenkort 25 mooie jaren zal omspannen.

De laatste jaren waren de dames van Laïs voornamelijk in de kerk te vinden. Niet zozeer vanwege een late roeping of herbronnende retraite, meer vanwege een zeer succesvolle tournee die zich in deze sacrale omgeving het best thuisvoelde. Als resultaat van die tournees werden twee parels van cd’s afgeleverd: Midwinter Tales 1 en Midwinter Tales 2. Daarna stelden ze een eigenzinnig programma samen rond de kleinkunst. Volledig in het Nederlands gezongen, met volledig gevulde zalen als gevolg.

En nu zijn klaar voor een bloemlezing uit hun eigen repertoire. Een genereuze greep uit vijfentwintig jaar Laïs vol hoogtepunten en buitenbeentjes, een muzikale terugblik die eens te meer hun unieke karakter bevestigt.

Het was de geweldige Emmylou Harris die 1996 op Dranouter met open mond naast het podium stond en een briefje voor de meisjes achterliet: To the three angelvoices. Also enjoyed meeting you and hearing you sing – a lovely surprise. Wish you all the best and hope our paths cross again. Stay true to the music in your heart.  Ze kan gerust zijn. De engelenstemmen zijn gebleven en nog altijd zijn ze trouw aan hun grote liefde: de muziek.

ANNELIES BROSENS, NATHALIE DELCROIX, JORUNN BAUWERAERTS

BJORN ERIKSSON (GITAAR), TOMAS DE SMET (BAS), SERAPHINE STRAGIER (CELLO, VIOOL, HARP), HANS QUAGHEBEUR (DRAAILIER, ACCORDEON,….), ROEL PORIAU (DRUM)