Bob Savenberg

Bob Savenberg

Van Brandweer tot Swentibold

Zijn songs zijn wereldberoemd in Vlaanderen, zijn hits kent iedereen en we zingen moeiteloos mee als we in de auto zitten, in de rij staan in de supermarkt of luidkeels meegenieten in een uitverkocht Sportpaleis. En toch weet lang niet elke Vlaming dat Bob Savenberg verantwoordelijk is voor meer dan veertig songs uit het indrukwekkende repertoire van Clouseau.

Als mede-oprichter én drummer stond hij aan de wieg van hun vele grote successen. Denk aan ‘Brandweer’, ‘Afscheid van een vriend’ en ‘Swentibold’, songs waar meerdere generaties mee zijn opgegroeid. Voeg daar hits als ‘Dansen’, ‘Breek de stilte’’ en ‘Alleen met jou’ aan toe en je begrijpt dat een avond met Bob Savenberg een onvergetelijke avond wordt. Een avond waarin jij bovendien het laatste woord krijgt.

Zonder jou tikt de klok even snel
Maar de tijden veranderen wel
Dus ik neem afscheid, jij moet nu gaan
Weet dat je in m’n hart altijd blijft voortbestaan

Want het publiek gaat elke avond opnieuw mogen kiezen uit Bobs rijke muziekcatalogus. De songs met de meeste stemmen worden live gebracht in een bijzonder fris kleedje. Het verhaal achter de songs krijg je er gratis bij.

Zaterdagavond om een uur of zeven
Krijg ik de kriebels begint het hier te beven

Voorjaar 2022 trekt hij door Vlaanderen, samen met twee jonge wolven, Manu Huylebroeck (gitarist bij Mathias Vergels, Rick de Leeuw) en Bram Van Den Berghe (gitarist bij Niels Destadsbader, Bram & Lennert).

Met deze voorstelling wordt een belangrijk hoofdstuk van de  Vlaamse popgeschiedenis op aanstekelijke wijze terug tot leven gebracht.