THE HISTORY OF COUNTRY

THE HISTORY OF COUNTRY

HISTRYLOGIE

Ondanks de gestaag groeiende wereldwijde populariteit van het genre, blijft country in België vooralsnog in een weinig aantrekkelijk daglicht staan. Johnny Cash is voor velen een held, en de borstomtrek van Dolly Parton spreekt ook bij ons al decennialang tot de verbeelding, maar voorts wordt country al te dikwijls nog beschouwd als suikerzoete en melodramatische, zelfs enigszins lachwekkende jengelmuziek voor luisteraars van laag allooi.

Geen nood, echter, nee, geen paniek. Schrijver Christophe Vekeman en muzikanten Bjorn Eriksson en Walter Broes hebben het met veel geestdrift en vanuit hun bodemloze liefde voor countrymuziek op zich genomen om in deze sneue situatie definitief verandering aan te brengen. In de wervelende voorstelling The History of Country wordt daadkrachtig maar vooral natuurlijk met veel schwung komaf gemaakt met alle vooroordelen die er thans nog bestaan jegens een vorm van muziek die wel degelijk, zoals zal blijken, verrassend hoogstaand en virtuoos, veelzijdig en gevarieerd, geestig en spitant, en kortom volstrekt beminnenswaardig is.

Cowboys en -girls zijn uiteraard van harte welkom, maar ook de scepticus wordt vol vertrouwen uitgenodigd om zich door The History of Country te laten bekeren. Leg gewoon je oor te luisteren, doe niet al te veel je best je benen stil te houden, en de rest komt vanzelf. See y’all on the road, folks!

Bezetting:
Christophe Vekeman: verteller
Bjorn Eriksson: zang, gitaar, pedal steel, banjo, viool Walter Broes: zang, gitaar
Tomas De Smet: contrabas, elektrische bas
Frederik Van den Berghe: drums