Roos Rebergen & Sun Sun Sun Orchestra

Roos Rebergen & Sun Sun Sun Orchestra

In 2013 wordt Roos Rebergen uitgenodigd door het strijkkwintet Sun Sun Sun voor een eenmalig concert op het zomerfestival voor hedendaagse klassieke muziek Tik Tak Toe.

Het blijkt de perfecte combinatie te zijn: Roosbeef met haar Hollandse, fel roze, soms schreeuwerige, maar altijd poëtische rock ‘n’ roll en Sun Sun Sun, dat altijd op zoek is naar  muzikale uitdagingen buiten de klassieke vijver. Zo werkten zij al samen Eriksson Delcroix, Wannes Cappelle, Pascal Deweze, Pieter Emberechts en zelfs Einstürzende Neubauten.

Na die gedenkwaardige zomeravond in 2013 palmt Roosbeef spelenderwijs Vlaanderen in en schrijft de gedichtenbundel “Ik ben al 11 jaar geen 16 meer”. Een sterrenstatus lonkt, maar diep van binnen voelt Roos dat ze een cowboy is en dus verhuist ze naar Kentucky.

Twee jaren van bezinning, ruig plattelandsleven en een absolute radiostilte volgt.

Maar nu is Roos als herboren teruggekeerd uit Amerika en heeft met   Sun Sun Sun de draad enthousiast weer opgepakt. Het resultaat is verrassend en rijkgeschakeerd: Roosbeef-klassiekers op kamermuziekformaat, nieuwe ideeën en Sun Sun Sun-instrumentals in combinatie met haar beklijvende poëzie.

BEZETTING:
ROOS REBERGEN (ZANG)
JEROEN BAERT (VIOOL)
YUMIKA LECLUYZE (VIOOL)
KAREL CONINX (ALTVIOOL)
SERAPHINE STRAGIER (CELLO)
TIM VANDENBERGH (CONTRABAS)
ANTOON OFFECIERS (PIANO)