Rick de Leeuw

RICK DE LEEUW

ZONDER OMWEG

Drie jaar na het opmerkelijke cover-album De Parels en de Zwijnen en vier jaar na zijn succesvolle comeback Beter Als is Rick de Leeuw met een nieuwe cd terug in de frontlinie van de Nederlandstalige muziek: Zonder Omweg.

Vorig jaar verruilde Rick de Leeuw zijn loft in het centrum van Amsterdam voor het Belgische platteland. Een kleine stap voor de mensheid, een enorme sprong voor hem. Een rockzanger die het woelige nachtleven en de opwinding van de grootstad inruilt voor een bestaan tussen de koeien, de zware tractoren en de zweep van de seizoenen.

Geen glamour, geen spotlights, geen zachte landing, maar een frontale clash met de rauwe werkelijkheid. Die bruuske verandering heeft nu geresulteerd in dit verrassend sterke Zonder Omweg. In samenwerking met onder andere Zornik’s Koen Buyse en de Mens Frank Vander linden schreef hij elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen.

Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens. Robuust en poëtisch, en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg.

Bezetting: Rick de Leeuw, Jan Hautekiet (keys), Axl Peleman (bas), Roeland Vandemoortele (elec. gitaren),  Manu Huylebroeck (acc. gitaren), Jens Roelandt (drums)

www.rickdeleeuw.nl