RIGUELLE & HAUTEKIET

RIGUELLE & HAUTEKIET

1997: Patrick Riguelle & Jan Hautekiet krijgen de vraag om een duoconcert te spelen met repertoire van Jacques Brel. De gevolgen zijn niet te overzien: van Brel spelen ze amper drie nummers, maar ze smokkelen de set wel vol met hun favoriete songwriters: Costello, John Cale, Peter Hammill, … Ze laten de lade met de Platgetreden Klassiekers ongeopend en storten zich op de afdeling Vergeten Parels. Wisten zij veel dat ze toen de Doos van Pandora openden.

In 1998 verschijnt A Minor Thing, een intimistische maar rauwe muzikale cd met hun lievelingsnummers, enkel met stem en piano. In 2001 volgt Red Harmony. De chansonsfeer wordt omgeruild voor een potige rocksound en tijdloos repertoire met slechts één doel voor ogen: speel- en luisterplezier. In 2002 maken ze Dielectric Union, een cd vol eigen werk.

In 2007 vindt Riguelle de single van Un Premier Amour terug tussen zijn oude rommel en hop, een idee was geboren! Een titel die de volledige lading dekt, hun liefde het Franse chanson in al zijn facetten en gedaantes. Un Premier Amour!

Van Jean Sablon tot Johnny Hallyday, Bourvil, Josephine Baker, Charles Aznavour, Henri Salvador maar ook Jacques Dutronc, Daniel Balavoine, Pierre Vassilliu, Marcel Zanini, zelfs een onaangeroerde parel van de beroemde en beruchte schrijver Louis Ferdinand Céline wordt niet geschuwd. En Les p’tits Belges worden evenmin vergeten: Django Reinhardt, Bialek en Le Grand Jacques, Brel dus.

Van de lange reeks concerten moést wel een album komen: Un Premier Amour is een feit in 2012!

Vanaf 2014 zijn ze de gastheren van het wekelijkse radioprogramma La Vie Est Riguelle.

In 2015 verschijnt On N’oublie Rien, de liveregistratie van 2 tours met uitsluitend repertoire van Jacques Brel.
In 2017 toeren ze met Paris L’Amour.
In 2018 zijn ze de curatoren van het nieuwe chansonfestival Enchanté, en herdenken ze de 40ste sterfdag van Brel.

Discografie:
A Minor Thing
Red Harmony
Dielectric Union
Un Premier Amour
On N’Oublie Rien